вівторок, 7 лютого 2023 р.

День безпечного Інтернету

 07 лютого 2023 світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету. Відповідні заходи проходять у всьому світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного Інтернет простору для всих користувачів. Староосотська філія КЗ «Олександрівський ліцей №1» не стала виключенням та долучилася до проведення даних заходів. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. У школі було проведено ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет. Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Безпечний Інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика», дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадати правила Інтернет спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами. Після перегляду фільмів, діти взяли участь у грі-подорожі «Йдучи у світ віртуальний, не забувай про світ реальний» (2 клас, вчитель Бабич Н.І.), у вікторині «Безпечний Інтернет» (4 клас, вчитель Фощій Н.С.), в уроці-презентації «10 золотих правил безпеки в Інтернеті» (3 клас, вчитель Олексенко О.В.) відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

Участь у конкурсі малюнків до Дня безпечного Інтернету було організовано для учнів 5 класу (вчитель Сіденко В.О.) . Учні 7 класу разом з класним керівником Драганець В.М. долучилися до проєкту щодо захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті #STOP_SEXтинг та взяли участь в уроці «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?»

Вчителем інформатики Драганець В.М. з учнями 8 - 9 класів була проведена інформаційна бесіда «Неприємності в мережі Інтернет». Наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій. Для старших учнів проведено уроки на тему: «Інтернет - користь чи прихована небезпека», де учням нагадали правила поведінки в Інтернеті. Учні охоче взяли участь в обговоренні віртуальних загроз, які можуть завдати шкоди в реальному житті. Старшокласники разом з вчителем інформатики долучилися до інтернет-вікторини «Розумне та безпечне використання Інтернет –ресурсів». Учні визначали шляхи попередження негативного впливу роботи в Інтернеті, ознайомилися з інформацією щодо безпечного використання сайтів для підлітків. Проведені заходи дозволяють зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти. Вона служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого Інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар