вівторок, 15 листопада 2022 р.

Об’єднані рідним словом


«Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її», - писав Олесь Гончар. Ці слова особливо актуальні у наш час. Українська мова крізь століття пройшла нелегкий шлях до визнання й волі, і сьогодні вкрай важливо не занапастити її власною байдужістю.


З метою формування у здобувачів освіти почуття гордості за свій народ, любові до рідної мови у Староосотській філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» пройшов тиждень української писемності та мови.

Традиційно День української мови та писемності у закладі перетворюється на справжнє свято патріотів: вчителями української мови та літератури Мажарою В.В. та Шишкою О.М. було проведено бліц-опитування «Любити рідну мову – це значить…», інформаційну годину «Ми – закохані в життя українці», конкурс презентацій «Що за диво – наша мова!», челендж «Чистота мови – чистота душі», мовний квест «Українська – це мова єднання». Учні долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності щоб з’ясувати, наскільки добре знають свою мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує її, хто хоче, щоб українці спілкувались рідною мовою і зберегли її для нащадків.

Педагог-організатор Махно В.В. виборола ІІ місце у Всесвітньому Кубку з інтелектуальної гри «Український узвіз» до Дня української писемності та мови.

Подібні заходи сприяють патріотичному вихованню, розвитку творчих здібностей здобувачів освіти й формуванню свідомих громадян, які люблять українське слово й гордо несуть його у серці.

Немає коментарів:

Дописати коментар